Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php:108) in /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php on line 111
Prilog metodologiji za upravljanje popunjenoscu parking garaza za javnu namenu : magistarski rad
Detalji o zapisu Back

Prilog metodologiji za upravljanje popunjenoscu parking garaza za javnu namenu : magistarski rad



656.015
Magistarski radovi
Monografska publ./Monography
Serbian/Srpski
[V. Culjkovic]
2012
Beograd
IV, 88 listova : ilustr. ; 30 cm
Umnozeno za odbranu. - Univerzitet u Beogradu, Saobracajni fakultet, odbranjeno 26.04.2012. - Bibliografija: listovi 64-66. - Rezime ; Abstract: Contribution to the methodology for management of public rarking garages occupancy.
Nesaglasnost izmedju broja zahteva za parkiranje i broja parking mesta u gradovima a posebno u zonama sa visokom atraktivnoscu i nemogucnost izgradnje novih parking mesta zbog prostornih ogranicenja dovodi do potrebe da se podsistemom parkiranja upravlja kako bi se obezbedilo optimalno i balansirano koriscenje svake od struktura parking mesta. Predmet ovog magistarskog rada je popunjenost parking garaza za javno koriscenje, odnosno, njihovo iskoriscenje u razlicitim periodima u toku dana i u toku nedelje. Ciljevi rada su definisanje uslova za efikasno koriscenje parking garaza za javnu namenu i unapredjenje metodologije za upravljanje njihovom popunjenoscu za zadate uslove koriscenja. U okviru rada analizirani su parametri koji uticu na popunjenost parking garaza i objasnjen je uticaj cene parkiranja kao osnovnog parametra za upravljanje popunjenoscu parking garaza. Predstavljena je metodologija za definisanje cene parkiranja u parking garazama za javnu namenu i razvijen je model za analizu osetljivosti popunjenosti parking garaza na promenu cene parkiranja. Konacno definisani su kriterijumi i dat je postupak za promenu cene parkiranja u parking garazi.
LOADING LIST...
LOADING LIST...