Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php:108) in /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php on line 111
Analiza performansi dual cell i Mimo tehnoogija u HSPA mrezi : magistarski rad
Detalji o zapisu Back

Analiza performansi dual cell i Mimo tehnoogija u HSPA mrezi : magistarski rad



Danilovic, Dragan M. - Prvi autor
Markovic, Goran Z. - Mentor
Gospic, Natasa M. - Thessis Adv. Member/Član komisije
Radojicic, Valentina Dz. - Thessis Adv. Member/Član komisije
Senk, Vojin - Thessis Adv. Member/Član komisije
Monografska publ./Monography
Serbian/Srpski
[D. M. Danilovic]
2013
Beograd
131 list : graf. prikazi ; 30 cm
Umnozeno za odbranu. - Univerzitet u Beogradu, Saobracajni fakultet, odbranjeno 08.02.2013. - Bibliografija: listovi 128-130. - Rezime ; Abstract: Performance analysis of dual cell and Mimo technologies in HSPA network.
U magistarskom radu prikazani su rezultati istrazivanja koja se odnose na stacionarna i mobilna merenja performansi DC-HSDPA, MIMO-HSDPA i SC-HSDPA tehnologija u realnoj HSPA+ mrezi. Merenja performansi su sprovedena na lokacijama sa losim, srednjim i dobrim radio uslovima tokom perioda kada je intenzitet saobracaja u mrezi najmanji. Testovi su sprovedeni za download FTP fajlova razlicitih velicina pri cemu je meren prosecan protok i vreme potrebno za preuzimanje kompletnogfajla, zatim za HTTP download WEB stranice, pri cemu je mereno prosecno vreme potrebno za preuzimanje kompletne stranice i testa kasnjenja paketa, a merene velicine su bile prosecan RTT. Mobilna merenja su sprovedena na dve rute u razlicitim sredinama. Urbanoj i ruralnoj. Obe rute su ukljucivale razlicite uslove sto je omogucilo korelacije razlicitih radio parametara. od kojih je u radu prikazana korelacija izmedju protoka podataka i RSCP nivoa. protoka podataka i CQI vrednosti. modulacione seme i CQI, modulacione seme i RSCP signala, kao i poredjenje protoka za sve tri tehnologije u istim tackama merne rute. Za svaku tehnologiju je prikazana funkcija gustine verovatnoce (PDF) i kumulativna funkcija gustine verovatnoce (CDF) nivoa prijemnog signala i protoka podataka. Dodatno su testirane brzine prenosa podatka DC i MIMO tehnologije u laboratoriji, sto je omogucilo da se utvrdi koji procenat od svoje maksimalne brzine svaka od tehnologija moze ostvariti u idealnim radio uslovima. Cilj ovog rada je da utvrdi dobitak koji ove tehnologije omogucavaju u razlicitim radio uslovima u odnosu na klasicno HSDP A resenje, kako sa aspekta krajnjeg korisnika, tako i sa aspekta operatora. Ovim se daje uvid u opravdanost koriscenja jednog od resenja u komercijalne svrhe, obzirom na slozenost svakog od njih i zahteve koji se stavljaju ispred operatora u pogledu potrebnih ulaganja u mrezu, a sve u cilju omogucavanja vecih korisnickih brzina i povecanja kapaciteta sistema.
LOADING LIST...
LOADING LIST...