Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php:108) in /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php on line 111
Koriscenje simulacionog modela "Open Track" za analizu elemenata planiranog reda voznje : magistarski rad
Detalji o zapisu Back

Koriscenje simulacionog modela "Open Track" za analizu elemenata planiranog reda voznje : magistarski rad



Vukovic, Milivoje S. - Prvi autor
Veskovic, Slavko M. - Mentor
Stojic, Gordan S. - Thessis Adv. Member/Član komisije
Milinkovic, Sanjin M. - Thessis Adv. Member/Član komisije
Monografska publ./Monography
Serbian/Srpski
[M. S. Vukovic]
2018
Beograd
II, 92 lista : graf. prikazi, tabele ; 30 cm + 1 elektronski opticki disk (CD-ROM)
Umnozeno za odbranu. - Univerzitet u Beogradu, Saobracajni fakultet,odbranjeno 29.09.2018. - Bibliografija: list 80. - Rezime ; Abstract.
Red vožnje je osnovni plan organizacije saobraćaja. Planiranje organizacije saobraćaja podrazumeva i planiranje reda vožnje koji se zatim koristi i za planiranje rada svih službi koje direktno ili indirektno učestvuju u saobraćaju. Osim organizovanja saobraćaja, red vožnje koristi se i u pojedinim segmentima regulisanja saobraćaja.

Planiranje i izrada reda vožnje je složen proces koji zahteva poznavanje niza elemenata koji su sadržani u planiranju i izradi reda vožnje. Upotrebom kompjuterske tehnike, menjaju se zahtevi koje sa sobom nosi planiranje i izrada reda vožnje. Planiranje i izrada reda vožnje radi se savremenijim načinom, brži je način izrade trasa prevoznih sredstava, moguće je izraditi više varijanti reda vožnje i izvršiti izbor optimalnog reda vožnje, kraće je vreme izrade reda vožnje.

U ovom radu korišćen je simulacioni model i simulacioni program za analizu elemenata planiranog reda vožnje u železničkom saobraćaju. Ukratko i tabelarno su opisani simulacioni programi RAILSYS, ROMAN, VIRIATO, OPENTRACK, CMS, MULTIRAIL i drugi.

Sa više detalja je opisan simulacioni program OPENTRACK za analizu elemenata planiranog reda vožnje za prugu Niš - Dimitrovgrad.
LOADING LIST...
LOADING LIST...