Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php:108) in /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php on line 111
Modeliranje performansi kvaliteta logisticke usluge : doktorska disertacija
Detalji o zapisu Back

Modeliranje performansi kvaliteta logisticke usluge : doktorska disertacija



Monografska publ./Monography
Serbian/Srpski
[M. Kilibarda]
2005
Beograd
235, [17] listova : graf. prikazi, tabele ; 30 cm
Umnozeno za odbranu. - Univerzitet u Beogradu, Saobracajni fakultet , odbranjeno 08.06.2005. - Bibliografija: listovi 221-228. - Apstrakt ; Abstract: Quality Performances of a Logistic Service Modelling ; Резюме: Моделирование показателей качества услуги логистики.
Predmet istrazivanja, u okviru doktorske disertacije, su logisticke usluge, koje pruzaju logisticki sistemi pri realizaciji i transformaciji robnih, transportnih i informacionih tokova. Teziste istrazivanja je na kvalitetu logisticke usluge, odnosno performansama koje korisnici zahtevaju, ocekuju i zapazaju pri kupovini i koriscenju logistickih usluga. Zahtevani i ocekivani kvalitet se odnosi na kompletan logisticki lanac, jer korisnik trazi i ocekuje kompletnu logisticku uslugu po sistemu "od vrata do vrata" ("door to door", "Full Service Packet"). Problem istrazivanja razmatran je kroz niz istrazivackih koraka, koji su generalno grupisani u tri nivoa. Prvi nivo obuhvata sagledavanje i analizu osnovnih trendova razvoja logistickih sistema, usluga, zahteva i trzista, a posebna paznja je usmerena na performanse kvaliteta logistickih usluga. Drugi nivo se odnosi na sam proces modeliranja i obuhvata dve celine. Prvo je izvresena analiza i dat pregled dosadasnjih naucnih, teorijskih i prakticnih dostignuca u razvoju modela i tehnika modeliranja kvaliteta, a zatim su razvijeni originalni modeli odlucivanja o kvalitetu logisticke usluge. Treci nivo obuhvata definisanje koncepta integrisane podrske sistemu odlucivanja. U svim fazama izrade disertacije, autor je koristio interdisciplinarni pristup istrazivanju, sto je u potpunosti u skladu sa slozenoscu razmatrane problematike. Definisan je originalan koncept modeliranja, koji na jedan sveobuhvatan i sistematican nacin razmatra performanse kvaliteta kompletne logisticke usluge. Osnovni koncept je obuhvatio cetiri modula: modeliranje logistickih zahteva, modeliranje i formiranje ponude logistickih usluga, modeliranje i ocena stepena satisfakcije korisnika i ocena trzisne i ekonomske opravdanosti ponude logistickih usluga. Na osnovu ovako definisanog koncepta razvijeni su originalni modeli odlucivanja o kvalitetu logisticke usluge, koji se baziraju na metodama viseatributivnog odlucivanja i teoriji fuzzy skupova. Viseatributivni model odlucivanja i fuzzy model odlucivanja o kvalitetu logisticke usluge, podrazumevaju jedan sveobuhvatan i sistematican postupak istrazivanja i modeliranja performansi kvaliteta kompletne logisticke usluge. Razvijeni modeli koncepcijski su osmisljeni i postavljeni tako da se mogu dograditi, modifikovati i prilagoditi konkretnim uslovima primene.
LOADING LIST...
LOADING LIST...