Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php:108) in /home/bibliotekanova/template/sf/index_template.inc.php on line 111
Mogucnost optimizacije snabdevanja maloprodajnih objekata iz centralnog skladista : doktorska disertacija
Detalji o zapisu Back

Mogucnost optimizacije snabdevanja maloprodajnih objekata iz centralnog skladista : doktorska disertacija



CVETIC, Slobodan M. - Prvi autor
Sretenovic, Milan Lj. - Drugi autori
PERISIC, Risto A. - Drugi autori
GAJIC, Vladeta M. - Drugi autori
Kocovic, Jelena - Drugi autori
VUKICEVIC, Slobodan I. - Mentor
Monografska publ./Monography
Serbian/Srpski
[S. Cvetic]
1995
Beograd
261 str. : ilustr. ; 30 cm
Umnozeno za odbranu. - Univerzitet u Beogradu, Saobracajni fakultet, odbranjeno 28.05.1996. - Bibliografija: str. 249-254. - Apstrakt ; Abstract.
U okviru rada je razmatran logisticki aspekt snabdevanja maloprodajnih objekata iz skladista koje predstavlja izvoriste proizvoda za maloprodajni sistem. Maloprodajni sistem je posmatran kroz tri njegove karakteristicne koncepcije: nezavisni maloprodajni objekti, maloprodajni objekti koji su dohodovno povezani sa skladistem iz koga se vrsi isporuka proizvoda i maloprodajni objekti koji su dohodovno povezani sa svim subjektima zastupljenim u procesima proizvodnje i dostave proizvoda do krajnjeg korisnika.Radom su pokrivene tri potencijalne oblasti optimizacija: optimizacije karakteristika toka proizvoda, optimizacije logistickih tehnologija primenjenih pri dostavi proizvoda do maloprodajnih objekata i optimizacije u oblasti upravljanja procesima dostave proizvoda.Optimizacije karakteristika toka proizvoda su sprovedene kroz razmatranje mogucih oblik upravljanja zalihama u maloprodajnim objektima, analizu uslova koji obezbedjuju troskovno prihvatljivo koriscenje skladista koje egzistira u okviru maloprodajnog sistema i potencijalnih oblika resavanja lokacijskih problema u maloprodajnom sistemu. U okviru ove oblasti optimizacija razvijen je model za upravljanje zalihama u maloprodajnim objektima koji pociva na primenjivanju QW strategije uz koriscenje interventnog snabdevanja i model koji se efikasno moze koristiti pri odredjivanju nivoa u sistemu snabdevanja sa koga se proizvodi neposredno dostavljaju do maloprodajnih objekata.Optimizacije u oblasti logistickih tehnologija su usmerene u pravcu uspostavljanja zavisnosti izmedju oblika upravljanja zalihama u maloprodajnim objektima i karakteristika tehnologija koje se primenjuju sa ciljem da se realizuju svi zahtevi povezani sa neposrednom dostavom proizvoda do maloprodajnih objekata. Istrazen je uticaj najcesce primenjivanih strategija upravljanja zalihama na intenzitet zahteva za pripremom, skladistenjem i transportom proizovda, kao velicine koja se moze smatrati relevantnom za definisanje karakteristika logistickih tehnologija.Optimizacije u oblasti upravljanja procesima dostave proizvoda rezultirale su razvojem modela kojima se resavaju problemi definisanja lokacije jedinica tereta u skladistu i rutiranja prevoznih sredstava pri dostavi proizvoda do maloprodajnih objekata. Problem rutiranja je resavan primenom tehnike genetskih algoritama.
LOADING LIST...
LOADING LIST...